Християнська етика 2 клас. Календарне планування (до підручника В.Г. Чернухи, Е.В. Бєлкіної) (1 семестр)

Скачати файл
(немає оцінок)
Завантаження...

Календарно-тематичне планування уроків християнської етики в 2 класі на 1 семестр. Складено до підручника В.Г. Чернухи, Е.В. Бєлкіної. За новою програмою.

Рік видання: 2012
Кількість сторінок: 2
Формат файлу: .doc
Розмір файлу: 0.1 mb

(1 година на тиждень)

п,п

Тема уроку Дата Робочий зошит
Тема 1. Таємниці нашого світу
1 Таємниці нашого світу.

Світ сповнений краси і мудрості. Хто  створив цей світ? Хто Митець такої краси і довершеності всесвіту?

С. 4-5
2 Світ – дарунок  любові Творця.

Любов Творця до людини виявилася в тому, що Він  створив усі умови для того, щоб людина раділа від життя. Та чи вміємо ми користуватися цими дарами? Чи цінуємо, бережемо і примножуємо їх? Чи вдячні ми Тому, Хто подарував нам цей світ?

 

С. 6-7
3 Діти Отця Небесного.

Бог піклується про людей так само, як люблячі батьки піклуються про своїх дітей, тому ми називаємо Його Отцем Небесним. Милосердний Бог бажає, щоб і ми були милосердними.

 

С. 8-9
4 Світ потребує нашої турботи.

Людина покликана турбуватися про природу навколишнього світу, яка потребує нашої допомоги й любові.

 

С. 10-11
5 Тепло рідної домівки.

Родину єднає взаємна любов. У чому може виявлятися наша любов до батьків та рідних?

С. 12
6 Дружна родина.

Злагода в родині залежить від уміння розуміти один одного, виявляти милосердя та співчуття, підтримувати у справах добра.

Стосунки між братами і сестрами. Уміння ділитися одне з одним, не ябедничати, піклуватися про молодших, разом робити добрі справи.

 

С. 13
7 Наші  маленькі друзі.

Часто випадки з життя тварин слугують людям за приклад доброти, самопожертви, відваги. Навіть таким чином Господь навчає людей проявів добра.

Як виховати в собі турботливе серце у ставленні до тварин і рослин? Не забуваймо, що наші менші друзі – не іграшки, що ми відповідаємо за них.

 

С. 14
8 Краса люблячого серця.

Той, хто має у своєму серці добро, подолає всі життєві негаразди й труднощі, знайде справжніх друзів. Перегляд мультфільму “Гидке каченя”, обговорення головної думки про красу люблячого серця, вміння прощати.

С. 15-18
Тема 2. Уроки “добролюбства”
9 Справжній друг.

Що означає бути справжнім другом? Взаємодопомога, допомога в біді. Чого ми повинні навчатися один в одного? Яким чином Бог учить нас примирення й прощення?

 

С. 19
10 Серце, сповнене співчуття.

Милосердна людина не може пройти повз чужу біду. Співчуття лікує душу. Допомога іншим — співпраця людини з Богом.

 

С. 20
11 Уроки турботливості.

Турботливість як уміння подолати свої лінощі, вчасно прийти на допомогу, виконати справу, яку покладено на нас.

 

С. 21
12 Милостиня заради Христа.

Іноді добрі справи потребують від нас сили волі, коли треба подолати внутрішню черствість і байдужість. У цьому допомагає нам віра в Бога, Який заповідав творити добрі справи. Милостиня, яку ми творимо заради Бога, зцілює наше серце.

 

С. 22-23
13 Подарунок від душі.

Будь-який подарунок зігріває душу, якщо, даруючи, промовити щирі слова, лагідно усміхнутися з висловленням найкращих побажань. Справжня цінність подарунків полягає не стільки в їх коштовності, скільки у тому, з якими почуттями та побажаннями вони готуються і даруються.

 

С. 24-25
14 Татове свято.

Справжні стосунки між близькими людьми ґрунтуються передусім не на матеріальних цінностях, а на духовних: любові, вдячності, щиросердності.

 

С. 26
15 Молитва до Святого Миколая.

Шанобливе ставлення до Святителя Миколая та народних традицій, пов’язаних з його вшануванням, сприяє формуванню чуйності, милосердя, доброчинності та інших чеснот.

 

С. 27-28
16 Боже милосердя до людей. Різдво Христове.

Головні події свята Різдва виражають любов Божу до всіх людей і людську вдячність за Божий дар спасіння від зла.

 

С. 29-30

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *